Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ασφαλώς... Διαδίκτυο!

        Μια σειρά συναντήσεων- συζητήσεων με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, την προστασία τους και την πρόληψη φαινομένων εξάρτησης από τη χρήση του, ξεκίνησε στα σχολεία του Αγίου Δημητρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του Κέντρου πρόληψης εξαρτησεων ΗΛΙΟΣ. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο σχολείο μας, με εισηγητές την κυρία Ιωάννα Τσαχάκη, η οποία μίλησε για την θετική πλευρά της χρήσης διαδικτύου, τον κύριο Ευάγγελο Κωνσταντίνου, κοινωνικό-ανθρωπολόγο, επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου ΗΛΙΟΣ, με θέμα την προβληματική χρήση του διαδικτύου και το φαινόμενο εξάρτηση από αυτό, καθώς και τον κύριο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, καθηγητή πληροφορικής, με θέμα την εγκατάσταση προγραμμάτων προστασίας των παιδιών και εφήβων από επικίνδυνες ιστοσελίδες.
Την παρουσίαση των ομιλητών και την υποδοχή τους απο την πλευρά του δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησε η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Χατζηδημητρίου. Επίσης για τη άψογη διοργάνωση της εσπερίδας φρόντισε  η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του δήμου Αγίου Δημητρίου Αρετή Προβατά.



Όπως βλέπετε το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι καλεσμένοι πολλοί.


                



Το σχολείο διακόσμησαν έργα των μαθητών με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.


Στη σωστή οργάνωση και υποδοχή των καλεσμένων μας βοήθησε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, που ανέλαβε το κέρασμα πριν και μετά τη συζήτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου