Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940




Η νέα χρονιά ξεκίνησε και οι μαθητές μας, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, ετοίμασαν μια εξαιρετική γιορτή για την επέτειο της Ελληνικής εμπλοκής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πληροφορίες ήταν πολλές και τα γεγονότα μάρτυρες του παρελθόντος. Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα όλων όσων πολέμισαν για την εθνική ελευθερία  ευαισθητοποίησε τα παιδιά και όσους βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στην οποία την 25η Οκτωβρίου έγινε η γιορτή μας. Με λαμπερό πρόσωπο και καθαρή φωνή, οι μαθητές της Β΄και της Ε΄ τάξης του σχολείου μας ανέλαβαν τη διοργάνωση της γιορτής αυτής, με βοηθούς τους δασκάλους τους: κα. Μαρία Βραχάτη, κ. Γιάννη Σακογιάννη, τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Σπυριδούλα Κουλούρη και τη μουσικό κα Ευδοξία Μπανανή.
Ο κύριος Γιάννης με τη βοήθεια των αφηγητών ετοιμάζουν τον τεχνικό εξοπλισμό.
Οι αριστούχοι της Στ΄ τάξης παρέλαβαν τη σημαία και ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και παραστάτες για τις δυο εθνικές γιορτές στις οποίες ακολουθεί παρέλαση.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν ένα θεματικό θεατρικό .

Οι μεγαλύτεροι μαθητές των δυο τμημάτων της Ε΄ ταξης είπαν ποιήματα.....

έπαιξαν σε θεατρικά ...


και τραγούδησαν για την πατρίδα και τους ήρωες του '40.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου έγινε η καθιερωμένη παρέλαση και το σχολείο μας συμμετείχε μαζί με όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι μαθητές μας κράτησαν περήφανα την Ελληνική Σημαία, παρέλασαν σε κεντρικό δρόμο του Δήμου και έδειξαν ότι μεγαλώνουν για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας. Για την παρέλαση τους προετοίμασε ο γυμναστής κ. Θωμάς Κυριαζής.
Τους μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων συνόδευσαν οι διευθύντρια κ. Σπυριδούλα Κουλούρη....

και η κ. Μαρία Βραχάτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου