Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΑΓΕΜΕΝΗ


 “…ο Καραγκιόζης, σαν παιδί, πάντα θα περιμένει” 

Picture
Δυο σκιοπαίκτες ταξιδεύουν στο παρελθόν του Ελληνικού Καραγκιόζη… Μέσα από ιστορίες και θρύλους, θα γνωρίσουμε τον πάτερα του ελληνικού θεάτρου σκιών, τον Μίμαρο, θα μάθουμε πολλά για τα μυστικά της μαγεμένης από παλιά  φιγούρας του Καραγκιόζη μπροστά και πίσω απ τον μπερντέ..
Η νέα πρωτότυπη παράσταση του Θιάσου, με σκιές, κούκλες, πολλά διαδραστικά παιχνίδια και… τον Καραγκιόζη του Ηλία Καρελλά να βγαίνει απ τη βαλίτσα του για να παίξει υπέροχες ιστορίες και να ενθουσιάζει τους μικρούς, τους μεγάλους, τους παλιούς και τους νέους φίλους του!            


Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο… Ποιός είναι ο Μαυρομάτης; Πότε ήρθε στην Ελλάδα; Πώς ήταν η πρώτη φιγούρα θεάτρου σκιών; Ποιος ήταν ο πατέρας του ελληνικού θεάτρου σκιών; Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου και κούκλες.
Μέρος Δεύτερο: Παρακολουθούμε την παράσταση του Καραγκιόζη, επιλέγοντας παραδοσιακά και σύγχρονα έργα από το πλούσιο ρεπερτόριο του θιάσου.
Μέρος Τρίτο: Οι μαθητές μας πήραν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνοντας πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνοντας ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου